sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Muutto naapuriin ja tutustuminen KAWAan

Heipsan! 

Torstaina meillä oli vapaata, sillä 7. 4 kuoli ensimmäinen presidentti (mikäli oikein ymmärsimme), joten se on täällä pyhäpäivä. Toki keksittiin paras tapa viettää vapaapäivää, eli mentiin Mbweni Ruins rannalle ottamaan aurinkoa ja uimaan. Sisäänpääsy oli pyhäpäivänä 10 000 Tansanian shillinkiä eli jotakuinkin 4,13 euroa, mutta sisäänpääsymaksun edestä sai sitten ravintolassa syödä tai tilata juomia, mikä oli tosi kätevää. 



Perjantaina oli meidän ensimmäinen päivä toisessa työssäoppimispaikassamme, KAWA Training Centerissä.  Työpäivä alkoi koulun tiloihin tutustumalla, jonka jälkeen pääsimme seuraamaan oppilaiden esitelmiä ja kommentoimaan niitä. Kawassa luokalla on 16 matkailuopasopiskelijaa, joista yksi on tyttö (hän oli valitettavasti poissa juuri nyt perjantaina, joten emme päässeet tapaamaan häntä vielä ). Täällä ajatellaan, että matkaoppaan työt kuuluvat vain miehille, ja siksi onkin hienoa, että luokalla on myös tyttö. Yksi opettajista sanoikin, että toivottavasti tulevaisuudessa luokalle saadaan lisää naispuolisia opiskelijoita. Mahtavaa! 
Päivän aikana pääsimme myös mukaan oppilaiden atk-tunnille, jossa tarkoituksena oli väsätä CV:tä. Heidän käyttämänsä CV-pohja oli hieman erilainen kuin mihin me ollaan totuttu, joten tässä asiassa ei kunnolla osattu heitä auttaa. Iltapäivällä ohjelmassa oli vapaaehtoinen väittely, jota me pääsimme tuomaroimaan. Täytyy myöntää, että Kawan oppilaat on tosi räväköitä ja fiksuja. Kaikki, sekä opettajat ja oppilaat, olivat tooosi mukavia. Tästä on hyvä jatkaa ensi perjantaina! 




Illalla perjantaina me muutettiin hometta pakoon viereiseen kämppään. Ei siis ollut pitkä muuttomatka! Edellinen kämppä oli tosiaan pahasti homeessa, ja siitä tuli meille kummallekin oireita. Nyt ollaan kotiuduttu superhyvin taas uuteen asuntoon. Tämä on tosi valoisa ja kodikas! Meillä on tosiaan nyt eteisen/olohuoneen, kylppärin ja keittiön lisäksi vain yksi makuuhuone, mutta se ei haittaa ollenkaan. Ollaan jo niin totuttu toistemme seuraan! Tässä kämpässä pyykinpesukin onnistuu ja pyykit saa kätevästi kuivumaan. :) 






Lauantaina pääsimme vihdoin kunnon kaupunkikierrokselle. Opimme Stone Townin historiasta, mm. orjamarkkinoiden synkkyydestä sekä intialaisista ja arabialaisista ovista. Kadut meillä menee edelleen sekasin. Stone Town on tosi sokkeloinen, ja ollaan eksytty ihan päivittäin. Ehkä jossain vaiheessa tämänkin kylän oppii hahmottamaan!






Terkuin ME :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti