lauantai 14. toukokuuta 2016

Voi rähmä!

Moikka! Me kerrotaan pikaisesti meitä kohdanneesta ongelmasta viime viikonloppuna: meidän kämpästä ryöstettiin kaikki arvokas, sillä aikaa kun itse oltiin viettämässä kaunista päivää rannalla. Kun tultiin kotiin, huomattiin, että molemmilta oli lähtenyt kaikki käteinen ja minulta (Katjalta) läppäri ja kamera sekä tietysti kaikki kamerassa olleet matkakuvat, joita oli ehtinyt kertyä yli tuhat... Meidän vuokranantaja ja Edward epäilevät kyseessä olleen meidän siivooja, joka tämän hetkisten tietojen mukaan on lähtenyt Mosambikiin. Poliisilaitoksella tuli ravattua sunnuntaina, ja maanantaina sekä tiistaina, ennen kuin saatiin haluamamme poliisiraportti vakuutusyhtiötä varten. Eikä ole muuten mitenkään kotoisa paikka tuo paikallinen poliisilaitos. :D 

Yleisesti ottaen Sansibar on kuitenkin turvallinen paikka niin elää kuin matkustaakin. Ryöstöjä tapahtuu nykyään hyvin harvoin turisteja kohtaan, sillä poliisi on pyrkinyt kitkemään tämän kokonaan. Yksi suuri, ja ehkä vaikuttavin muutos oli raha-automaattien tuominen Sansibarille. Tämän ansiosta turistien ei enää tarvitse kantaa järjettömiä rahasummia mukanaan, joka ei taas puolestaan houkuttele rikollisia. Ryöstö tai sen yritys on Sansibarilla iso asia, jonka poliisi ottaa vakasti. Sansibar halutaan pitää turvallisena ja mieleisenä kohteena matkustaa, eli saaresta ei haluta antaa huonoa kuvaa maailmalle. On kuitenkin erittäin suositeltavaa, että pitää arvoesineet piilossa, eikä muutenkaan pukeudu näyttäviin arvokkaan näköisiin koruihin/vaatteisiin.

Iltaisin on turvallista liikkua Stone Townin keskustassa, mutta siitä kauemmaksi ei suositella lähtemään. Tiet ovat kapeita, pimeitä ja huonokuntoisia, joten taskulamppua/muuta valoa on todella hyvä pitää mukana!

Terkuin ME :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti