keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Viikonloppu East-Coastilla

Heissan! Päivittelemme blogia taas hetken hiljaisuuden jälkeen. Viikonlopulla matkasimme yhteyshenkilömme Edwardin ja hänen kaverinsa Samsongin kanssa Sansibarin Itärannikolle. Kahden tunnin automatka sujui mukavasti kuunnellen paikallista reggae-musiikkia. Ensimmäisenä suuntasimme Spice Tourille, eli maustekierrokselle. Valitettavasti heti paikanpäälle saavuttuamme alkoi sataa, joten söimme kierrokseen kuuluvan lounaan ennen kierrosta (yleensä syödään vasta jälkeen). Ruoka oli todella hyvää! Tämän jälkeen meille lykättiin käteen sateenvarjot, ja kierros jatkui. Meille kerrottiin paljon erilaisista mausteista ja hedelmistä, ja saimme maisteltavaksi paljon makupaloja mm. greippiä, kaakaopapuja ja tähtihedelmää. Kierros oli erittäin hyvä ja mielenkiintoinen sateesta huolimatta, ja sen lopuksi meille askarreltiin jonkin paikallisen kasvin (jonka nimeä emme nyt muista) lehdistä hatut, rannekorut, sormukset ja sammakkokaulakorut.





Maustekierroksen jälkeen kello oli jo niin paljon ja aurinko laskemassa, että suuntasimme suoraan hotellille viettämään vappua. Täytyy sanoa, että meillä oli ihan mahti vappu! Päästiin uimaan sekä mereen että hienoon uima-altaaseen ja käytiin isolla porukalla (Edwardin kavereiden kanssa) syömässä ravintolassa, jonka jälkeen jäimme sinne hetkeksi tanssimaan ja kävelemään lähirannalla.

Aamulla jouduimme heräämään todella aikaisin, eli noin vartin vaille kuusi, ja suuntasimme delfiinisafarille. Me tytöt vuokrasimme snorklausvälineet paikanpäältä, ja tarkoituksena oli mennä uimaan delfiinien joukkoon. Ensimmäisen kerran veteen hypätessämme unohdimme uimaräpylät veneeseen ja tätä kämmiä seurasi mahdoton naurukohtaus (on muuten vaikea uida samalla, kun nauraa kuollakseen). Loppujen lopuksi näimme paljon enemmän delfiinejä kuin olimme alunperin ajatelleet! 

Delfiinisafarin jälkeen menimme hetkeksi takaisin hotellille. Uimme, otimme aurinkoa ja ihailimme simpukoita, joita ei voi valitettavasti täältä viedä Tansanian rajojen ulkopuolelle. Iltapäivällä lähdimme kuuluisan The Rock -ravintolan luokse. Aurinko porotti +30 asteisena, ja saimme idean lähteä uimaan. Tämä ei kuitenkaan päättynyt odotetulla tavalla, sillä kahlasimme vedessä ensin 100 metriä, jonka jälkeen Katja astui merisiilen päälle. Ensiapuna jalkaan toimi papaija, vaikkakin hänelle ehdotettiin jalkansa päälle pissaamista. Kuitenkin tämä toimenpide jätettiin välistä.






Sunnuntaipäivän päätteeksi lähdimme kohti Jozani-metsää, jossa asustaa harvinaislaatuiset colubus -apinat. Onneksemme näimme näitä kyseisiä apinoita paljon, ja saimme jopa napattua muutaman selfien niiden kanssa. Kierros oli molemmille unohtumaton kokemus, vaikkakin Katjan askellus tuntui todella kipeältä. Päivitystä piikkien poistosta tulee ensi kerralla. Tapaturmasta huolimatta viikonloppu oli aivan todella mahtava!




Terkuin Me :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti